Kategorier
profilprodukter

Profilprodukter för olika säsonger

Det finns också något annat att se till när det gäller profilprodukter och det är olika produkter för olika säsonger. När det kommer på tal kan det handla om att detta ter sig till att bli ganska dyrt. Jämför du dock med att istället annonsera i dagspress som någon läser en gång och sedan kastar tidningen, ser du genast fördelarna med detta. Här handlar det inte om att du behöver ha massor av profilprodukter i lager, utan det räcker helt enkelt med en isskrapa med tryck på vintern, och kanske pennor eller t-shirt under den varmare perioden.

I det här fallet finns det då profilprodukter som passar vid olika tillfällen på året samtidigt som det finns de som är helt oberoende av detta. De som är oberoende är pennor, kalendrar och kafmagazines-609359_960_720femuggar och passar således vid alla tillfällen. Dessa är nog också de traditionella profilprodukter som visat sig vara mest effektiva även om alla använder dem. Här handlar det helt enkelt om det budskap du ger kunden. De som du använder på sommaren kan vara ett par fina solglasögon eller t-shirt med tryck. Medan de som skapas för den kalla säsongen såsom isskrapan ska vara avsedda att brukas under denna säsong.

Det handlar helt enkelt om att verkligen utforma en väl genomtänkt strategi gällande dina profilprodukter. Här kan du se det som en del av din totala marknadsföringsstrategi och företagsidentitet, så kanske det hela blir mera visuellt och påtagligt. När du väljer olika profilprodukter för rätt säsong kommer du även alltid att ha nya produkter att ge dina kunder och klienter. Vilket gör att de ytterligare en gång blir påminda om ditt företags existens, vilket då leder till att de väljer just dig när det är dags för de produkter och tjänster som du erbjuder. Rätt val ger rätt effekt!